Εμφάνιση Φλεβίτη – Πότε Χρειάζεται Χειρουργείο

Εμφάνιση Φλεβίτη – Πότε Χρειάζεται Χειρουργείο

Μοιραστείτε
αυτό το άρθρο!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Φλεβίτης ή αλλιώς κιρσοί είναι η εμφάνιση κιρσών φλεβών συνήθως στα πόδια, που εκτός από δυσάρεστη όψη μπορεί να προκαλέσουν και προβλήματα στην καθημερινότητά σας. Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, είναι σημαντικό να μην το αμελήσετε και να προβείτε στις απαραίτητες θεραπείες.

Σημάδια Φλεβίτη

Ένα έντονο σημάδι είναι η αλλαγή χρωματισμού στο δέρμα της κνήμης, το οποίο γίνεται καφέ και σκληρό. Κάποιος από τους κιρσούς μπορεί ακόμη και να έχει αιμορραγήσει στο παρελθόν. Κάποια επιπλέον σημάδια είναι η αίσθηση της ενόχλησης, του καψίματος και η επιπρόσθετη κούραση στα πόδια. Τέλος, μπορεί να χρειασθεί να υποβληθείτε στη θεραπεία τους ακόμη και αν οι κιρσοί αποτελούν αποκλειστικά αισθητικό πρόβλημα για εσάς.

Όμως ποια είναι  η κατάλληλη αντιμετώπιση για τους κιρσούς σας;

Θεραπεία των κιρσών με Laser

Η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης κιρσών είναι χωρίς αμφιβολία η επεμβατική θεραπεία  με laser. Συνιστάται και μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με φλεβίτη σε πάνω από το 90% των ασθενών. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, ο γιατρός μπορεί να προτείνει ένα συνδυασμό επεμβατικής με laser μαζί με κάποιες επιπρόσθετες μικροεπεμβάσεις (όπως μικροφλεβεκτομές ή σκληροθεραπεία με αφρό) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η  Ανοιχτή Χειρουργική Επέμβαση

Αποτελούσε στο παρελθόν την κύρια μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών. Ο εξειδικευμένος γιατρός θα σας εξηγήσει αναλυτικά τα βήματα τόσο για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε πριν το χειρουργείο, όσο και για το μετεγχειρητικό στάδιο. Το χειρουργείο για τον φλεβίτη είναι σίγουρα μια αποτελεσματική μέθοδος, που εφαρμοζόταν από γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η σύγχρονη ιατρική έχει καταφέρει να δοκιμάσει και να εφαρμόσει ακόμη πιο σύγχρονες μεθόδους οι οποίες μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά και μόνιμα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με Laser;

Σε αντίθεση με την επιλογή του χειρουργείου και τη χρήση γενικής αναισθησίας, η επέμβαση με laser έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, με πρώτο από αυτά την ανώδυνη διαδικασία τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά. Το laser ολοκληρώνεται συνήθως με μια ελαφριά «μέθη» και έχει μηδαμινές πιθανότητες επιπλοκών ή αποτυχίας.

Ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει σε λίγες ώρες  από την επέμβαση και να επιστρέψει στην καθημερινότητα του εντός λίγων ημερών.

Αυτή η επαναστατική μέθοδος έχει ήδη βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς και θεωρείται η καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε ασθενή ταλαιπωρείται από φλεβίτη και θέλει να απαλλαχθεί από αυτούς.

Εγγραφείτε στην λίστα μας!

Ενημερωθείτε για θέματα υγείας καθώς και νέα μας.

Διαβάστε επίσης:

Scroll to Top
Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος Λαμπίδης Κωνσταντίνος

Σε ποιο email μπορούμε να σας στείλουμε συμβουλές;

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος Λαμπίδης Κωνσταντίνος

Μπορούμε να σας στείλουμε το επόμενο άρθρο μας;

Θα σας στέλνουμε 1-2 emails τον μήνα με τις καλύτερες συμβουλές μας!

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.