Ευρυαγγείες

Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε μία σειρά από συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε από τους ασθενείς μας!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Γενικά

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρές φλέβες του δέρματος που οι βαλβίδες που περιέχουν δυσλειτουργούν, με αποτέλεσμα αυτές να φουσκώνουν και να γίνονται εμφανείς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος ως ένας ιστός αράχνης. Περίπου το 50% των γυναικών θα εμφανίζει ευρυαγγείες κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Προτείνουμε να διαβάσετε επίσης...

Τι προκαλεί τις ευρυαγγείες;

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προκαλεί τις ευρυαγγείες. Ξέρουμε όμως ότι η κληρονομικότητα παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο. Έτσι στους ασθενείς που έχουν ευρυαγγείες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος από τους γονείς τους, ή και οι δύο να παρουσιάζουν επίσης το ίδιο πρόβλημα.

Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την εμφάνιση των ευρυαγγειών;

Αποφεύγετε τις δραστηριότητες που επιβαρύνουν πολύ τα πόδια όπως την παρατεταμένη ορθοστασία, την πολύωρη καθιστική ζωή, υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, διατηρήστε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος αποφεύγοντας την παχυσαρκία και χρησιμοποιείστε ελαστικό καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Θεραπεία

Πως μπορώ να εξαλείψω τις ευρυαγγείες;

Ο πλέον αποτελεσματικός και καθιερωμένος τρόπος είναι η «σκληροθεραπεία». Με την σκληροθεραπεία επιδιώκουμε να εξαλείψουμε τις ευρυαγγείες εγχέοντας με πολύ λεπτή βελόνα μέσα στις μικρές αυτές φλέβες μια ειδική «σκληρυντική» ουσία που προκαλεί αρχικά σπασμό και τελικά σύγκλιση της ευρυαγγείας.

Μπορούν οι ευρυαγγείες να εμφανιστούν ξανά μετά την θεραπεία;

Οι ευρυαγγείες που «σβήνουν» με την σκληροθεραπεία δεν εμφανίζονται ξανά. Επειδή όμως στο δέρμα μας έχουμε πολυάριθμες φλέβες, με την πάροδο των χρόνων μπορεί κάποιες από αυτές να εξελιχθούν σε ευρυαγγείες. Οι νέες ευρυαγγείες μπορούν να αντιμετωπισθούν ξανά με σκληροθεραπεία.

Έχει επιπλοκές η σκληροθεραπεία των ευρυαγγειών;

Η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία είναι μια πολύ ασφαλής μέθοδος όταν εφαρμόζεται σωστά και από γιατρούς με εμπειρία. Παρόλα αυτά μπορούν να παρουσιαστούν ήπια ενοχλήματα όπως ερυθρότητα, κνησμός, ή υπέρχρωση (καφέ γραμμές) τα οποία συνήθως υποχωρούν μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία των ευρυαγγειών;

Eξαρτάται από τον αριθμό των ευρυαγγειών. Όσο περισσότερες ευρυαγγείες υπάρχουν τόσος περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για την θεραπεία τους. Η αντιμετώπιση τους γίνεται σε συνεδρίες περίπου μία φορά την εβδομάδα. Γενικά όμως οι περισσότερες περιπτώσεις ευρυαγγειών αντιμετωπίζονται σε 3-5 συνεδρίες.

Ανάρρωση

Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές μου ασχολίες μετά την σκληροθεραπεία των ευρυαγγειών;

Μετά από τη Σκληροθεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Συνιστάται να φορέσετε ένα ελαστικό καλσόν κατά τη διάρκεια της θεραπείας γιατί καλύτερα αποτελέσματα και το οποίο δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητά σας είτε πρόκειται για εργασία, γυμναστική, περπάτημα κλπ.

Πότε θα δω διαφορά μετά την θεραπεία των ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία;

Παρά το ότι η διαφορά φαίνεται άμεσα μετά τις συνεδρίες της Σκληροθεραπείας, το θεραπευτικό αποτέλεσμα συνεχίζεται για αρκετό χρόνο μετά. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται μετά από 1 -1,5 μήνες αφού το πόδι «καθαρίσει» και από τους τυχόν μικρο-ερεθισμούς.

Δώστε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Scroll to Top

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.