Μικροφλεβεκτομές

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ενώ είστε σε όρθια θέση ο γιατρός θα σημειώσει πάνω στο δέρμα του ποδιού σας τα σημεία στα οποία υπάρχουν οι κιρσοί.

Ακολούθως αφού ξαπλώσετε θα σας χορηγηθεί ένα τοπικό αναισθητικό στην περιοχή που θα αντιμετωπισθεί.

Ο γιατρός θα κάνει πολύ μικρές τομές 1-2 χιλιοστών στις περιοχές που έχουν σημειωθεί και με ειδικά χειρουργικά εργαλεία (λαβίδες ή άγκιστρα φλεβών) θα αφαιρέσει τις παθολογικές φλέβες από τα πόδια σας.

Οι μικροφλεβεκτομές πολλές φορές αποτελούν συμπληρωματική θεραπεία στα πλαίσια μιας άλλης χειρουργικής ή επεμβατικής αντιμετώπισης των κιρσών (όπως για παράδειγμα κατά την αντιμετώπιση των κιρσών με Laser).

mikroflevektomes

Συνήθως δεν απαιτούνται ράμματα λόγω του πολύ μικρού εύρους των τομών, ενώ δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο κρεβάτι σας.

Ο γιατρός θα καλύψει απλά τις τομές με ειδικά λεπτά αυτοκόλητα επιθέματα (Steri-strips) τα οποία θα παραμείνουν για μία εβδομάδα.Θα τυλίξει επίσης το πόδι σας με ελαστικό επίδεσμο οποίος θα αφαιρεθεί την επόμενη μέρα και θα χρησιμοποιήσετε ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης ανάλογα με την συνταγή που θα σας δοθεί.

Θα χρειασθεί να φορέσετε τις ειδικές κάλτσες τουλάχιστον για δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να αποφεύγετε την έντονη άσκηση στα πόδια.

«Είχα κιρσούς στο αριστερό μου πόδι. Ο κ. Λαμπίδης είναι εξαιρετικός γιατρός και η θεραπεία ήταν ανώδυνη με γρήγορη αποκατάσταση. Τον έχω συστήσει ήδη σε δικούς μου ανθρώπους.»

- Ελένη Ζίγκηρη​

Εάν αισθανθήτε κάποιο ενόχλημα στο πόδι, αυτό συνήθως υποχωρεί εύκολα με απλά αναλγητικά.

Οι φλεβεκτομές και οι μικροφλεβεκτομές σαν επέμβαση θεωρούνται πολύ ασφαλείς. Μπορεί όμως να εμφανισθούν μερικές εκδηλώσεις στο πόδι, ήπιες γενικά, που περιλαμβάνουν:

Οίδημα, στην περιοχή κυρίως των κιρσών που αφαιρέθηκαν
Εκχυμώσεις ή μελανιές που συνήθως υποχωρούν από μόνες τους σε 1-2 εβδομάδες.
Εμφάνιση σκληρίας κάτω από το δέρμα που μπορεί να συνοδεύεται με ευαισθησία στην ψηλάφηση. Βελτιώνεται ή υποχωρεί σε λίγες εβδομάδες
Υπαισθησία τοπικά σε μικρές περιοχές.
Υπέρχρωση. Συνιστάται να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο κατα την περίοδο αποθεραπείας.

Δώστε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Scroll to Top

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.