Κιρσοί Θεραπεία με Laser

Η νέα μέθοδος αντιμετώπισης κιρσών!

Απαλλαγείτε από κιρσούς, εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα.
Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Vein Therapy

Με περισσότερες από 4123 επιτυχείς επεμβάσεις και περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ο αγγειοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης και η ομάδα του σας εγγυάται ένα άρτιο κλινικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ βίντεο μαρτυρίες από ασθενείς που μας εμπιστεύτηκαν.

Ενότητες

Τι είναι η θεραπεία των κιρσών με Laser;

Η θεραπεία με το laser αποτελεί μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών που τείνει να αντικαταστήσει διεθνώς την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσής τους.

Αντί να διενεργείται απολίνωση και εκρίζωση/αφαίρεση των μη φυσιολογικών πλέον φλεβών που προκαλούν τους κιρσούς (σαφηνεκτομή), επιχειρείται η θερμική εξάλειψή τους χρησιμοποιώντας της ενέργεια του Laser.

Η θερμότητα που δημιουργείται από την ίνα του Laser, μεταφέρεται και απορροφάται από το τοίχωμα της φλέβας στο οποίο προκαλεί μια θερμική βλάβη με αποτέλεσμα η φλέβα να συρρικνώνεται, να μην κυκλοφορεί πλέον αίμα μέσα της και σταδιακά να απορροφάται από τον οργανισμό.

4 Ασκήσεις για να κρατήσετε μακριά τους κιρσούς!

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας στείλουμε το ebook στο email σας!

Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις κιρσών με Laser;

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από κιρσούς μπορούν να αντιμετωπισθτούν με Laser. 

Στους λίγους ασθενείς που δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Laser (συνήθως σε κιρσούς που εμφανίζονται μετά από χειρουργείο ή σπανιότερα σε ακατάλληλη διαμόρφωση της φλέβας), αντιμετωπίζονται είτε με σκληροθεραπεία με αφρό, είτε με φλεβεκτομές.

Aγγειοχειρουργός Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Η εφαρμογή των laser για την θεραπεία των κιρσών αποτελεί διεθνώς, την πιο καταξιωμένη αλλά και εφαρμοσμένη σύγχρονη θεραπεία που συνιστάται πλέον από τις περισσότερες επιστημονικές εταιρείες στον ανεπτυγμένο κόσμο.

- Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Πως γίνεται η επέμβαση των κιρσών με Laser;

Αρχικά ο γιατρός σας θα εξετάσει ο ίδιος προσεκτικά τα πόδια σας με την βοήθεια Υπερηχογραφήματος (ώστε να εντοπιστούν όλες οι φλέβες που ευθύνονται ή δημιουργούν τους κιρσούς) και θα σημειώσει πάνω στο δέρμα σας με έναν λεπτό μαρκαδόρο όλες τις φλέβες. 

Ακολούθως το πόδι σας θα απολυμανθεί με αντισηπτικό και θα καλυφθεί με ειδικά αποστειρωμένα καλύμματα.

Όλα τα επόμενα στάδια της επέμβασης θα γίνουν κάτω από Υπερηχογραφική παρακολούθηση και καθοδήγηση.

Vein Therapy Μαρτυρίες Ασθενών
«H εμπειρία μου ήταν σα να μην πήγα στο νοσοκομείο. Ήταν εξαίρετη όλη η ομάδα του γιατρού. Μετά την επέμβαση περπάτησα αμέσως και πήγα με τα μέσα συγκοινωνίας στο σπίτι. Την επόμενη μέρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, ήταν όλα φυσιολογικά και πήγα κανονικά στη δουλειά μου. Δεν το περίμενα...»
- Μπιζά Νικολέτα​

Με τοπική αναισθησία (ώστε να μην πονάτε) εισάγεται μέσα στην φλέβα που πρόκειται να αντιμετωπιστεί με το Laser, ένα ειδικό λεπτό σύρμα σαν οδηγός και πάνω από αυτό, ένα μικρό θηκάρι (λεπτό πλαστικό σωληνάκι). 

Ακολούθως αφαιρείται το σύρμα μέσα από το θηκάρι και εισάγεται η ίνα του Laser η οποία προωθείται μέσα στην φλέβα σας μέχρι την βουβωνική περιοχή σε συγκεκριμένη θέση.

Γύρω από την φλέβα χορηγείται ένα ειδικό διάλυμα αναισθησίας ώστε να μην πονάτε καθόλου κατά την διάρκεια της επέμβασης, αλλά και για να προστατευτούν οι γύρω από την φλέβα ιστοί (περιφλεβική αναισθησία). 

Ενεργοποιείται το Laser, και σταδιακά αποσύρεται η ίνα από το πόδι καλύπτοντας όλο το μήκος της φλέβας. Η ενέργεια του Laser που χορηγείται από την κορυφή της ίνας, δημιουργεί μια θερμική βλάβη στο εσωτερικό τοίχωμα της φλέβας κάτι που προκαλεί την σύγκλισή της.

Ακολούθως η ίνα και το θηκάρι απομακρύνονται από το πόδι και το σημείο της παρακέντησης καλύπτεται με μικρό επίθεμα.

Κιρσοί Laser Θεραπεία Animation

Εάν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί και το άλλο πόδι, επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία η οποία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Τέλος, το πόδι καλύπτεται με γάζες και ελαστικό επίδεσμο ή με την ελαστική κάλτσα.

Κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων η φλέβα συρρικνώνεται και σταδιακά απορροφάται από τον οργανισμό σας.

Όταν υπάρχουν αρκετοί κιρσοί, η επέμβαση συνήθως συνδυάζεται με μικρο-φλεβεκτομές ή σκληροθεραπεία με αφρό. Μέσω πολύ μικρών τομών (1-2 χιλ) και με ειδικά χειρουργικά εργαλεία (veinhooks) οι κιρσοειδείς φλέβες αφαιρούνται ενώ οι τομές κλείνουν συνήθως χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ράμματα.

Αντίστοιχα, εάν υπάρχουν υπολειπόμενες φλέβες μπορούν να αντιμετωπιστούν με σκληροθεραπεία με αφρό κατά την διάρκεια της επέμβασης ή μετά από αυτήν.

Αρκετές φορές ιδίως όταν χρειάζεται να διενεργηθούν και φλεβεκτομές, χορηγείται στον ασθενή μια ήπια καταστολή («μέθη»), ώστε να μην αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση.

Προτείνουμε να διαβάσετε επίσης...

Γιατί να προτιμήσω την θεραπεία των κιρσών με Laser;

Η θεραπεία των κιρσών με laser αποτελεί έναν από τους πλεόν διεθνώς εφαρμοσμένους τρόπους αντιμετώπισης των κρισών.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας των κιρσών με laser είναι πολλά, γι’αυτό και και αποτελεί την πιο εφαρμοσμένη σύγχρονη μέθοδο για την πάθηση αυτή.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η αντιμετώπιση των κιρσών με Laser, εκτός του ότι θεραπεύει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς, προσφέρει και ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα στα πόδια αφού δεν απαιτείται η διενέργεια τομών ή τη χρήση ραμμάτων που αφήνουν ουλές.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες πριν και μετά την θεραπεία από ασθενείς που μας εμπιστεύτηκαν.

Θα έχω ενοχλήματα μετά την επέμβαση και τι χρειάζεται να προσέξω;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής σηκώνεται και περπατάει σχεδόν αμέσως, ενώ μπορεί να πάει στο σπίτι του συνήθως λίγες ώρες μετά, με τη σύσταση να φοράει την ελαστική κάλτσα για 15 μέρες.

Τις περισσότερες φορές ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες 2-3 μέρες μετά την επέμβαση των κιρσών με Laser, ενώ δεν συνιστάται η παραμονή του στο κρεβάτι.

Μερικοί ασθενείς ίσως αισθανθούν τις επόμενες μέρες κάποια ενοχλήματα (κυρίως «τσιμπήματα») κατά μήκος της φλέβας που αντιμετωπίστηκε με Laser, ή γύρω από τις φλεβεκτομές.

Κατά κανόνα αυτά είναι ήπια και υποχωρούν με απλά αντιφλεγμονώδη φάρμακα που συνήθως συνιστώνται για 5 μέρες.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Σοβαρές επιπλοκές μετά από την αντιμετώπιση των κιρσών με Laser είναι πολύ σπάνιες. Όμως μπορεί να συμβεί:

Θρομβοφλεβίτιδα

Η αντίδραση της φλέβας στην θερμική βλάβη που προκαλεί το Laser στην εσωτερική της επιφάνεια, είναι να δημιουργήσει μια φλεγμονή στο τοίχωμά της.

Μπορεί να αισθανθείτε την φλέβα να γίνει σκληρή και ευαίσθητη. Κάποιοι από τους κιρσούς που τροφοδοτούνται από αυτή την φλέβα μπορεί να γίνουν επίσης σκληροί ή να φουσκώσουν ελαφρά καθώς το αίμα που κυκλοφορούσε μέσα τους μπορεί να πήξει (θρομβωθεί).

Αυτή η θρόμβωση δεν είναι επικίνδυνη και το σώμα σας φυσιολογικά θα την απορροφήσει κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Τραυματισμός νεύρου

Καθώς τα νεύρα (τα υπεύθυνα για την αίσθηση κυρίως) πορεύονται πολλές φορές παράλληλα με τις φλέβες, είναι πιθανό να επηρεαστούν από την θερμότητα ή να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια των φλεβεκτομών.

Έτσι μερικοί ασθενείς μπορεί να αισθανθούν κάποια «υπαισθησία» σε μικρά τμήματα του ποδιού τους που συνήθως υποχωρεί σε λίγους μήνες.

Έγκαυμα

Είναι πλέον εξαιρετικά σπάνιο και παρατηρείτο με τη χρήση των παλαιότερης τεχνολογίας ινών Laser.

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση

Χαρακτηρίζει τον σχηματισμό θρόμβου στις εσωτερικές φλέβες του ποδιού και δυνητικά μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Αποτελεί μια σπάνια αλλά γνωστή επιπλοκή της ανοικτής χειρουργικής επέμβασης των κιρσών αλλά έχει αναφερθεί και μετά από την αντιμετώπισή τους με Laser.

Δώστε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Book Mock Up2 1

4 Ασκήσεις για να κρατήσετε μακριά τους κιρσούς!

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας στείλουμε το ebook στο email σας!

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.