Φλεβική Ανεπάρκεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Vein Therapy

Με περισσότερες από 4123 επιτυχείς επεμβάσεις και περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ο αγγειοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης και η ομάδα του σας εγγυάται ένα άρτιο κλινικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ βίντεο μαρτυρίες από ασθενείς που μας εμπιστεύτηκαν.

Ενότητες

Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια;

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μια συχνή πάθηση που επηρεάζει τις φλέβες των κάτω άκρων, προκαλώντας δυσκολία στην επιστροφή του αίματος από τα πόδια στην καρδιά. Ουσιαστικά αυτή η δυσκολία προκαλείται από τη δυσλειτουργία των φλεβικών βαλβίδων. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και σοβαρές επιπλοκές εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

 

Από ποια αίτια προκαλείται;

Οι φλέβες έχουν βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος προς μια μόνο κατεύθυνση. Όταν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω και να συσσωρεύεται στις φλέβες προκαλώντας φλεβική ανεπάρκεια. Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πάθησης περιλαμβάνουν:

 • Κληρονομικότητα: Οικογενειακό ιστορικό φλεβικών παθήσεων αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης.
 • Ηλικία: Οι βαλβίδες των φλεβών εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.
 • Φύλο: Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς, ιδιαίτερα λόγω ορμονικών αλλαγών κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση.
 • Παχυσαρκία: Το αυξημένο βάρος ασκεί πίεση στις φλέβες των κάτω άκρων.
 • Καθιστική ζωή: Η έλλειψη κίνησης δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος.

Συμπτώματα φλεβικής ανεπάρκειας

Τα συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Πρήξιμο στα κάτω άκρα, ιδιαίτερα στους αστραγάλους και τις γάμπες.
 • Πόνος ή δυσφορία που επιδεινώνεται μετά από παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική θέση.
 • Κάψιμο ή μυρμήγκιασμα στα πόδια σας.
 • Κράμπες στα πόδια σας τη νύχτα.
 • Κιρσοί: Διευρυμένες, στριφογυριστές φλέβες που είναι ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.
 • Δυσχρωμίες του δέρματος.
 • Έλκη που εμφανίζονται κυρίως γύρω από τους αστραγάλους.
Aγγειοχειρουργός Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Οι φλέβες έχουν βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος προς μια μόνο κατεύθυνση. Όταν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω και να συσσωρεύεται στις φλέβες προκαλώντας φλεβική ανεπάρκεια.

- Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση;

Η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας συνήθως γίνεται μέσω φυσικής εξέτασης και ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως το υπερηχογράφημα Doppler, το οποίο επιτρέπει την απεικόνιση της ροής του αίματος και την ανίχνευση των προβλημάτων στις φλεβικές βαλβίδες.

Αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας

Η αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας μπορεί να περιλαμβάνει συντηρητικές και επεμβατικές μεθόδους, ανάλογα με την σοβαρότητα της πάθησης.

 1. Συντηρητική θεραπεία:
 • Χρήση ελαστικών καλτσών συμπίεσης: Η θεραπεία συμπίεσης βοηθά στην ανακούφιση από το πρήξιμο και τη δυσφορία στα πόδια σας.
 • Άσκηση: Το περπάτημα και άλλες μορφές άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ροή του αίματος στις φλέβες των ποδιών σας.
 • Απώλεια βάρους: Το επιπλέον βάρος μπορεί να ασκήσει πίεση στις φλέβες σας και να βλάψει τις βαλβίδες.
 • Φαρμακευτική αγωγή: Αντιβιοτικά για τον καθαρισμό δερματικών λοιμώξεων ή ελκών ή αντιπηκτικά για τη θεραπεία των θρόμβων αίματος και την πρόληψη του σχηματισμού νέων.

 

 1. Επεμβατική θεραπεία:
 • Σκληροθεραπεία: έγχυση ενός διαλύματος στις κιρσώδεις φλέβες που προκαλεί την συρρίκνωση τους.
 • Μικροφλεβεκτομές: Με μικρές τομές 1-2 χιλιοστών στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα, ο γιατρός θα αφαιρέσει τις παθολογικές φλέβες από τα πόδια.
 • Ενδοφλεβική θεραπεία με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες: Αυτή η τεχνική στοχεύει τις μεγάλες φλέβες. Χρησιμοποιείται λέιζερ ή ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας για τη δημιουργία έντονης θερμότητας.

 

 

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μια διαχειρίσιμη πάθηση με τις κατάλληλες ιατρικές παρεμβάσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από φλεβική ανεπάρκεια, επικοινωνήστε με τον  αγγειοχειρουργό – αγγειολόγο κ. Κωνσταντίνο Λαμπίδη για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα σχετικά με την περίπτωση σας.

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μια συχνή πάθηση που επηρεάζει τις φλέβες των κάτω άκρων, προκαλώντας δυσκολία στην επιστροφή του αίματος από τα πόδια στην καρδιά.

Οι φλέβες έχουν βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος προς μια μόνο κατεύθυνση. Όταν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν σωστά, το αίμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω και να συσσωρεύεται στις φλέβες προκαλώντας φλεβική ανεπάρκεια

Τα πιο κοινά συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν πρήξιμο στα κάτω άκρα, πόνο ή δυσφορία, κάψιμο ή μυρμήγκιασμα, κράμπες, κιρσούς, δυσχρωμίες του δέρματος, έλκη.

Η διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας συνήθως γίνεται μέσω φυσικής εξέτασης και ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων για το φλεβικό σύστημα.

Η αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας μπορεί να περιλαμβάνει συντηρητικές μεθόδους όπως χρήση ελαστικών καλτσών συμπίεσης, άσκηση, απώλεια βάρους, φαρμακευτική αγωγή ή επεμβατικές μεθόδους όπως σκληροθεραπεία, μικροφλεβεκτομές, ενδοφλεβική θεραπεία με λέιζερ.

«Εξαιρετικός επιστήμονας και συγκροτημένος άνθρωπος. Σου εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι λεπτολόγος και αισθάνεσαι τη σιγουριά ότι κάνει το καλύτερο για τον ασθενή του. Συγχαρητήρια κ. Λαμπίδη.»

Δώστε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.