Πόνος στα πόδια απο ορθοστασία αντιμετώπιση: 7 τρόποι να ανακουφιστείτε

Πόνος στα πόδια από ορθοστασία αντιμετώπιση

Μοιραστείτε
αυτό το άρθρο!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ο πόνος στα πόδια πολλές φορές δημιουργήτε από την παρατεταμένη καθιστική ζωή ή αντίθετα από την πολύ ορθοστασία.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο πόνος στα πόδια προέρχεται από κάποιο σοβαρότερο ιατρικό πρόβλημα όπως οι κιρσοί.

Η παρουσία και τα συμπτώματα που επιφέρουν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Συχνά οι κιρσοί, προκαλούν έντονη αίσθηση κούρασης, πόνο, κάψιμο και μουδιάσματα, ενώ συχνά δημιουργούν και ψυχολογική κατάπτωση, λόγω της αντιαισθητικής όψης τους.

Αν δεν έχετε πάρει ακόμη την απόφαση  να προβείτε σε ιατρική ή επεμβατική αντιμετώπιση των κιρσών, σας παρουσιάζουμε 7 τρόπους για να ανακουφιστείτε από τα επίπονα συμπτώματά τους στο σπίτι!

1. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να τονώσει τους μυς σας ενώ παράλληλα βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει πως η λανθασμένη στάση του σώματος αλλά και η εκτεταμένη ορθοστασία αποτελούν παράγοντες εμφάνισης κιρσών.

2. Διατηρήστε ένα σταθερό και υγιές βάρος.

Οι παχύσαρκοι άνθρωποι τείνουν να εμφανίζουν συχνότερα κιρσούς και φλεγμονές, καθώς το λίπος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις φλέβες

3. Να κάνετε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία των αγγείων σας. Ορισμένες τροφές μπορούν να συμβάλλουν και στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, καθώς επίσης και στην αποτροπή εμφάνισης κιρσών και φλεγμονών. Προτιμήστε, λοιπόν, τροφές με υψηλής περιεκτικότητας φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μαγνήσιο

4. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που φοράνε καθημερινά ψηλά τακούνια, τότε θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε πως αυτό μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση αίματος στις φλέβες και να βλάψει τα πόδια σας. Αντίθετα, σας συνιστούμε να προτιμάτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι που θα τονώσουν τους μυς των ποδιών σας και θα βοηθήσουν στη σωστή ροή του αίματος

5. Κάντε μασάζ στην περιοχή των κιρσών.

Κάντε απαλό μασάζ με αργές, σταθερές και απαλές κινήσεις, στην περιοχή που έχουν εμφανιστεί οι κιρσοί . Μια άλλη λύση, αποτελεί και η ανύψωση των ποδιών, δημιουργώντας μια γωνία 90 μοιρών, ενώ κάθεστε ή είστε ξαπλωμένοι (σε αυτή την περίπτωση θα σας βοηθήσει να ακουμπήσετε τα πόδια σας στον τοίχο). Θα νιώσετε άμεσα ανακούφιση!

6. Μη φοράτε στενά ρούχα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα στενά ρούχα εάν δε θέλετε να περιορίσετε τη ροή του αίματος στις φλέβες σας. Προτιμήστε χαλαρά, άνετα ρούχα, κυρίως στα πόδια και την περιοχή της μέσης.

7. Φορέστε ελαστικές κάλτσες

Οι ελαστικές κάλτσες αποτελούν σημαντικό μέσο θεραπείας αλλά και πρόληψης των κιρσών, καθώς ασκούν μια ήπια πίεση, μειώνοντας τη συσσώρευση του αίματος και της εμφάνισης οιδημάτων.

 

Σε κάθε περίπτωση εάν οι φλεβικές ενοχλήσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και σας ενοχλούν τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν αγγειολόγο ώστε να σας ενημερώσει για την πιο αποτελεσματική θεραπεία που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Εγγραφείτε στην λίστα μας!

Ενημερωθείτε για θέματα υγείας καθώς και νέα μας.

Διαβάστε επίσης:

Scroll to Top
Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος Λαμπίδης Κωνσταντίνος

Σε ποιο email μπορούμε να σας στείλουμε συμβουλές;

Αγγειοχειρουργός Αγγειολόγος Λαμπίδης Κωνσταντίνος

Μπορούμε να σας στείλουμε το επόμενο άρθρο μας;

Θα σας στέλνουμε 1-2 emails τον μήνα με τις καλύτερες συμβουλές μας!

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.