Σκληροθεραπεία με Αφρό

Απαλλαγείτε από κιρσούς και ευρυαγγείες, εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα.
Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Vein Therapy

Με περισσότερες από 4123 επιτυχείς επεμβάσεις και περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ο αγγειοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης και η ομάδα του σας εγγυάται ένα άρτιο κλινικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ βίντεο μαρτυρίες από ασθενείς που μας εμπιστεύτηκαν.

Ενότητες

Τι είναι η σκληροθεραπεία με αφρό;

Στην κλασσική σκληροθεραπεία χρησιμοποιείται φάρμακο σε υγρή μορφή για να προκαλέσει σύγκλειση της φλέβας.

Στην σκληροθεραπεία με αφρό το ειδικό αυτό φάρμακο αναμιγνύεται με ιδιαίτερο τρόπο με αέριο (συνήθως αέρα) για την δημιουργία ενός παχύρευστου ομοιόμορφου αφρού ο οποίος εγχέεται μέσα στην φλέβα για να προκαλέσει σύγκλειση και τελικά εξάλειψή της.

Σκληροθεραπεία με Αφρό - Αγγειοχειρουργός

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σκληροθεραπείας με αφρό;

H θεραπεία με σκληροθεραπεία με αφρό έχει δύο πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα:

Η σκληρυντική ουσία (το φάρμακο που προκαλεί σκλήρυνση και τελικά εξάλειψη της φλέβας) σε μορφή αφρού είναι πολύ πιο παχύρευστη σε σχέση με την υγρή μορφή. Έτσι όταν εισάγεται μέσα στη φλέβα παρεκτοπίζει και αντικάθιστά το αίμα αντί να αναμιγνύεται με αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο αφρός να δρά στο τοίχωμα της φλέβας για περισσότερη ώρα και πιο αποτελεσματικά απ΄ότι η υγρή μορφή και έτσι να είναι πιο κατάλληλος για τις μεγαλύτερες φλέβες.

Ο αφρός λόγω της παχύρευστης μορφής του είναι “ορατός” (φαίνεται) με το υπερηχογράφημα. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό, χρησιμοποιώντας το μηχάνημα του Υπερηχογραφήματος να παρακολουθεί και να καθοδηγεί την έγχυση και την επέκταση του αφρού μέσα στις φλέβες πιο αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές η μέθοδος της σκληροθεραπείας με αφρό ονομάζεται ως “Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό”.

Foam-Sclerotherapy.gif

Η σκληροθεραπεία με αφρό δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο αφού μπορεί να γίνει στο ιατρείο.

Ανάλογα με το πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα των κιρσών μπορεί να χρειασθούν περισσότερες από μία εγχύσεις αφρού σε διαφορετικά σημεία. Αντίστοιχα μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες από μία συνεδρίες οι οποίες διαρκούν από λίγα λεπτά έως και μία ώρα.

Μετά το τέλος της συνεδρίας της σκληροθεραπείας με αφρό, εφαρμόζεται είτε ελαστικός επίδεσμος που τυλίγεται στο πόδι, είτε ελαστικό καλσόν ή κάλτσα για 15 περίπου ημέρες. 

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία.

 
Aγγειοχειρουργός Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Με τη Σκληροθεραπείας με αφρό, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία.

- Dr. Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Είναι η σκληροθεραπεία με αφρό η κατάλληλη θεραπεία για σας;

Η σκληροθεραπεία με αφρό εφαρμόζεται κυρίως σε μεσαίου μεγέθους φλέβες, σε παραμονή κιρσών μετά από θεραπεία τους ή όταν οι κιρσοί έχουν επανεμφανισθεί (υποτροπή κιρσών) μετά από προηγούμενο χειρουργείο.

 

«Είχα σπασμένα αγγεία αλλά άριστη αντιμετώπιση και άριστα αποτελέσματα με τον γιατρό. Φυσικά θα τον συστήσω καθώς το αποτέλεσμα της θεραπείας μου ήταν αυτό που ήθελα!»

- Αθηνά Βασιλείου
Δώστε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.

Προγραμματίστε μία επίσκεψη μαζί μας!

Δείτε τις ημερομηνίες και τις ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Scroll to Top

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία σας στον ιστότοπό μας.